Boosta ditt självförtroende

Det finns verkligen hur många olika tips som helst till att få ett bättre självförtroende, själv har jag faktikst jätte bra självförtroende. Och det blir bara bättre och bättre hela tiden. Men det finns många andra där ute som faktikst inte har det. Tyvärr. Men det går alltid att jobba på, det viktigaste är att lära sig att tycka om sig själv. Lär dig älska ditt utseende, dina egenskaper osv. Lär dig älska dig för den du är, istället för den du skulle vilja vara. För du är skapt på den här jorden till just den du är, och du är unik! Överdrös dig själv med komplimanger framför spegeln, varje dag! Glöm inte bort det! Lycka till!

1. Tyck om din kropp

Tvåla in dig i duschen eller ge dig själv en massage bit för bit och känn efter hur härligt det känns. Acceptera eventuella ärr och skavanker som visar att kroppen har upplevt saker och kan reparera sig själv. Tyck om linjer eller rynkor som visar att du är en tänkande och kännande människa på väg genom livet. Att ta hand om sig själv leder ofta till en ökad acceptans och kärlek till kroppen.
(det där med rynkor och sånt, kanske riktar sig till lite äldre människor, men ni förstår vad jag försöker förmedla? haha.)



2. Rör på dig
Motion gör dig starkare, smidigare och mer nöjd med kroppen, samtidigt som utsöndringen av humörhöjande endorfiner ökar. Rör gärna på dig utomhus för att även få en dos dagsljus, som också gör dig gladare.



3. Komplimangbomba dig själv
Vad tycker du allra bäst om i ditt utseende? Ge dig själv en komplimang för till exempel ditt hår, dina fötter eller dina ögon. Vad är du riktigt bra på? Installera teknik, laga mat, spontanfika eller lyssna? Ge dig själv en komplimang för det också. Och varför inte glädja någon annan med en komplimang från hjärtat när du ändå är igång?

Källa


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0